همانطور که در مقالات گذشته برای شما بیان کردیم رزین ماده دو جزئی می باشد که برای سخت شدن نیاز به ماده ی دیگری به نام هاردنر دارد. یکی از مسائل مهم کار با رزین که شما هنرجویان عزیز باید به آن دقت داشته باشید نحوه مخلوط کردن این دو مواد با هم و میزان آن می باشد که اگر به درستی اندازه گیری نشود و بدون مقیاس این کار صورت گیرد یا طریقه هم زدن آن به شیوه ی صحیحی نباشد شما در فرآیند سفت شدن رزین دچار مشکل می شوید و یا رزین شما حالت ژله ای به خود می گیرد و کامل سفت نمی شود و حالت چسبندگی پیدا می کند و همچنین روش هم زدن غلط آن یاعث ایجاد حباب و خوب مخلوط نشدن رزین و هاردنر می باشد.
اگر رزین به صورت صحیح و در اندازه هایی که در مقالات گذشته برایتان بیان کردیم استفاده کنید و به درستی آن را مخلوط کنید رزین شما در مدت زمان مشخص بدون هیچ مشکلی خشک می شود اما آیا رزین بعد از سفت شدن قابل تغییر است؟ در پاسخ به این سوال باید هم بگوییم خیر هم بله. رزین پس از خشک شدن تبدیل به ماده ای سخت می شود که براحتی قابل تغییر و فرم دهی نمی باشد مگر آنکه با سمباده بتوانید در ظاهر و شکل آن تغییر ایجاد کنید و اشکال مورد نظری را که طراحی کرده اید به کمک سمباده زن رزین به دست آورید.رزین پس از خشک شدن دیگر حالت نرم و منعطف خود را ندارد و تبدیل به جسم سختی می شود که به راحتی و بدون کمک سمباده قابل تغییر نمی باشد. به همین دلیل است که توصیه می شود در کار با رزین نهایت دقت را داشته باشید زیرا در صورت انجام یک اشتباه دیگر قادر به رفع آن نمی باشید و علاوه بر هدر دادن وقت خود مواد خود را نیز از بین می برید.
باید دقت داشته باشید که محیط اطراف رزین به اندازه ی کافی نباید گرم باشد،زیرا با این شرایط محلول سفت نخواهد شد. همچنین باید دقت داشته باشید که یک از واجبات انجام فرآیند شیمیایی خشک شدن برای رزین اپوکسی و هاردنر دمای کافی می باشد.
شما هنرجویان عزیز و افرادی که در این حرفه مشغول بکار می باشید می توانید با تغییر یک یا دو مورد از عوامل این فرآیند شیمیایی باعث سرعت بخشیدن به خشک شدن رزین اپوکسی خود باشید. کار کردن روی دمای واکنش و بالا بردن آن و یا گرم کردن دمای محیط قالبگیری از این موارد می باشد که در ادامه مقاله به بیان مفصل آن می پردازیم.
باید بگوییم که پایین ترین دمایی که رزین به آن احتیاج دارد نباید کمتر از 20 درجه سانتی گراد باشد. پس یکی از راه حل هایی که می توانید برای خشک شدن زودتر رزین از آن استفاده کنید افزایش دمای محیط رزین می باشد.
در قسمت بالا برای شما بیان کردیم که برای سرعت بخشیدن به فرآیند خشک شدن رزین می توانیم از افزایش دما استفاده کنیم. اما آیا می دانید از چه روش هایی برای انجام این مورد استفاده کنید که به رزین شما آسیب نرسد؟ اگر می خواهید از بهترین روش ها برای بالا بردن دما آگاهی پیدا کنید تا مطلب بعدی ما را مطالعه کنید. ما بهترین روش ها برای بالا بردن دما در قسمت زیر برای شما بطور مفصل بیان کردیم که شامل موارد زیر می باشد:
بد نیست بدانید که سرعت خشک شدن رزین های مختلف با هم متفاوت می باشد.و همچنین لازم است بدانید که نسبت احتلاط هیچ ربطی به سرعت خشک شدن رزین ندارد. مثلا نمی توان گفت رزین 1 به 4 زودتر از رزین 1 به 2 خشک می شود. رزین هایی داریم که با وجود 1 به 8 بودن سرعت بسیار بالایی در خشک شدن دارند پس در اینجا باید ملاک را فقط مواد به کار رفته در فرمولاسیون آن اپوکسی و هاردنر قرار دهیم.
دقت داشته باشید رزینی را خریداری کنید که بتوانید مقدار آن را در مدت زمان انقضایش تمام کنید و به هنگام خرید به تاریخ انقضا رزین توجه داشته باشید.جالب است بدانید که اگر رزین و هاردنر خریداری شده شما قدیمی باشند و تاریخ انقضای آن ها گذشته باشد روی کیفیت خشک شدن تاثیر خواهد گذاشت. رزین های اپوکسی در صورت نگهداری صحیح به دور از نوسان دما و نور خورشید و همچنین پلمب بودن بهتر است در کمتر از 6 ماه مصرف شوند. درصورتی که درب ظرف باز شود بهتر است در کمتر از 1 ماه استفاده شوند.
هنرجویان عزیز باید بگوییم این مشکل بسیاری از افرادی می باشد که در این حرفه مشغول به کار می باشند و ممکن است این مشکل برای شما هم پیش بیاید که رزین و هاردنر شما سفت تر و غلیظ تر از حالت معمول باشد و حتی از ظرف خود نیز به راحتی خارج نشود و حالت ژله ای آن نسبت به حالت رقیق بودن آن بیشتر باشد. برای حل این مشکل ما به شما توصیه ای می کنیم که باانجام آن دیگر نگران رزین خود نباشید.دقت کنید که شما می توانید با دادن حرارت غیر مستقیم مثل آب ولرم و شوفاژ و …این مشکل رت به راحتی برطرف کنید و یک رزین معمولی داشته باشید.
یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد به چشم می خورد گرایش سازه های چوب و رزین(وودگلس) ، است . آکادمی معماری داخلی آرت کانر با برگزاری کارگاه سازه های چوب و رزین(وودگلس) به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند ، پس از پایان دوره ، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند
✨ قالب بندی سیلیکونی مخصوص زیور آلات .
✨ آموزش ساخت قطعات تزئینی و دکوری با رزین اپوکسی .
✨ آموزش ساخت زیور آلات رزین اپوکسی .
جهت کسب اطلاعات بیشتردر زمینه برگزاری دوره های آموزشی زیورآلات رزینی اپوکسی در آکادمی معماری آرت کانر با ما تماس بگیرید